Velkommen til

Møre og Romsdal
Fuglehundklubb

EN KLUBB FOR

fuglehundfolk

Arrangementer

Bildegalleri

Kontakt oss

LITT OM VÅR HISTORIE

Om Møre og Romsdal Fuglehundklubb

Møre og Romsdal Fuglehundklubb ble stiftet i 1984. Som navnet sier , er dette en klubb for fuglehundfolk i Møre og Romsdal. I den første tiden rundt 1985, hadde klubben sonderinger både sørover mot Sogn og Fjordane, og nordover til Trøndelag.

Nordenfjeldske Fuglehundklubb i Trøndelag var i starten med og hjalp oss med mange praktiske oppgaver. Vi ble medutgiver i bladet Hund og Jakt, noe som var av betydning den tid vi ikke hadde internett. Klubben hadde i tillegg et eget tidsskrift, “Støkk” som vi distribuerte i posten til medlemmene.

Medlemstallet har de siste årene ligget mellom 100 og 150 medlemmer.

I 1984 hadde klubben en dommer. I 2014 er vi 17 dommere i klubben. Litt av en utvikling.

SISTE NYTT

fra vår Facebookside

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Fellestrening på Ørskogfjellet! ⛰🐕

Førstkommende mandag klokken 18:00 starter fellestreningene igjen.

Det blir trening mandager og onsdager klokken 18:00 fremover.

Treningsterrenget er stengt for bruk utenom de oppsatte tidene.

Det må medbringes gyldig sauebevis.
... Se merSe mindre

9 timer siden

Hundetrening Moldemarka 1-20. August

Oppmøte på skihytta kl 18 Mandag 1.August for utlevering av treningskort.

Møre og Romsdal fuglehundklubb har forhandlet fram en avtale med Molde kommune og Moldegård Møllerfamilie sine fjellområder. Avtalen gjelder kondisjonstrening av stående fuglehunder, for medlemmer av Møre og Romsdal fuglehundklubb. Molde kommune gir unntak fra §6 i Hundeloven i perioden fra og med 1 til og med 20 august
Treningsavgift skal ikke betales . Det vil si at det er kun medlemmer av Møre og Romsdal fuglehundklubb har lov å slippe hund fra og med 1 til og med 20 august. Fører av hund plikter alltid å medbringe sauerenhetsbevis, ikke eldre en 2-To år og treningskort med kart og retningslinjer.Det er kun tillatt å trene med en hund løs i gangen. Klubben vil kjøpe inn og selge egne markeringsdekken merket med hund i trening. Dette for å følge med hvem som har lov til å trene med løs fuglehund i Moldemarka. Dette spesielt for de fotturistene og folket som ferdes i området. Det er kun tillatt å slippe hund over skoggrensen. Fra 10 august blir aktiv rådyrbukkejakt, da skal det ikke ferdes og slippes hund i skogsområder. For å komme opp i treningsterrenget skal anviste veier/stier følges. Veien opp til skihytta eller fra parkering i Nordbyen mot Øverlandsvatnet .

Treningskortene med kart vil bli lagt hos jakt & fiskespesialisten ved Roseby. Medlemsbevis og Sau og hundbevis ikke eldre en 2-to år må fremvises for å få utlevert treningskort Ved henting av treningskort skal navn og telefon noteres i en egen notisbok.

Kontaktpersoner for områdene blir Tor Steigedal 91164147, Leiv Jonny Weum 41533365 og Stein Olav Hestad 90729560
... Se merSe mindre

3 uker siden

Kommenter på Facebook

Det er meget viktig at det ikke slippes hund på SØRSIDEN av Moldeheia,Tusenårsvarden, og østover!!! Kun på norsiden av fjellet!! Hvis det blir oppservert løs hund der ryker avtalen direkte!!!🐕🐕

Takk for fin treningstur, kjempebra ta her👍

Kjempe bra tilbud til fuglehundmiljøet i Molde og omegn! 🕊

Supertilbud:) Kan dere best bestille et par dekken som passer til breton også ?

Kjempe bra 🙌🏻👏🏼

View more comments

Arya og Elin tok hjem en premie i dag også. Klubben gratulerer med 2.UK 💪🏻🐕 Vi gleder oss med dere og ønsker lykke til i voksen-klassen 🏆👏🏻👏🏻👏🏻 ... Se merSe mindre

1 måned siden
Arya og Elin tok hjem en premie i dag også. Klubben gratulerer med 2.UK  💪🏻🐕 Vi gleder oss med dere og ønsker lykke til i voksen-klassen 🏆👏🏻👏🏻👏🏻

Liafjellets Arya og fører Elin Solberg Streitlien tok en ny 1.UK apport i dag. Hun går i UK ut måneden før "alvoret" starter i AK. Men denne ekvipasjen trener godt, så det fikser de nok. Klubben gratulerer 💪🏻🇧🇻 ... Se merSe mindre

1 måned siden
Liafjellets Arya og fører Elin Solberg Streitlien tok en ny 1.UK apport i dag. Hun går i UK ut måneden før alvoret starter i AK. Men denne ekvipasjen trener godt, så det fikser de nok. Klubben gratulerer 💪🏻🇧🇻Image attachment

Kommenter på Facebook

Gratulerer 👏👏

Takk for fine ord 🤩

Damesamling 2022

Årets damesamling 1-2 august på Lesja/Dalssida.
1-2 august er i år hverdager (mandag, tirsdag) og derfor blir det påmelding pr dag. En kan melde på en eller to dager.
Merk mail med hvilken/e dager du ønsker å bli med.
Treningsavgjift til Lesja og Dovre Fuglehundskole er på 750,-. pr dag.
Innkvartering på Sjong Seter.

Pris må vi komme tilbake til, da det avhenger litt av påmeldingene.
Felles middag søndag og mandag, annen mat må dere ha med selv.
Klubbens medlemmer vil bli prioritert.

Mail med påmelding sendes til :
linnfthor@hotmail.com

Vel møtt!
... Se merSe mindre

1 måned siden

Kommenter på Facebook

"vinke"..nå må dere melde dere på damer!

Aversjonkurs!

NB! Det blir to ekstra kvelder med kurs, 03.08.22 og 10.08.22.

Det blir holdt aversjonsdressur med elektrisk halsbånd i Langevåg. Det blir tre kvelder i juni, om behov to kvelder i august.

Oppstart: Onsdag 15.06.22 klokka 18:00, deretter 22.06.22 og 29.06.22, samme tidspunkt.

Sted: Molværsbrauta 8, 6030 Langevåg.

Pris: 350 ,- ved første gang og 250 ,- ved repetisjon. Pris er inkludert hund/sau bevis samt bruk av sau.

Påmelding:
SMS til 95023210, samme nr for vipps betaling.

Husk hundens navn, rase, alder og første gang eller repetisjon. Ta med hundens papir, både registreringspapir og gjeldende aversjonsbevis.

NB! Første gangs aversjon skal ha en repetisjon før eventuell sau/hund bevis utstedes. Dette gjelder også hund som har bevis, men trenger repetisjon. Jager den sau ved repetisjon skal den prøve igjen for å få nytt bevis.
... Se merSe mindre

2 måneder siden

Avslutning av dressurkurset i Ålesund og mulighet for å ta Apportbevis!
Vil minne om at det blir mulighet for å ta apportbevis for alle klubbens medlemmer i kveld kl 1930! Møt hos sunnmøre hundeklubb i olsvika.
Det blir også avslutning av dressurkurset og vi byr på enkel servering og diplomer🐾
... Se merSe mindre

2 måneder siden

Kommenter på Facebook

Ny sjanse på apportbeviset, samme sted, samme tid neste mandag!

Vil takke for gode råd og innspill! Swix har reist på ferie, og har derfor ikke mulighet til å stille. Ønsker alle en god sommer ☀️

Så er Ørskogfjellutstillinga 2022 historie. MRFHK takker alle deltakere, dommer Petter Steen, ringsekretær Kristin Sommernes og skriver Ida Rødningsby for en svært flott dag på Ørskogfjellet. I sol og "sydentemeperatur", kunne det by på en utfordring for noen og enhver.
En ekstra takk til Kristin som også geleidet oss gjennom utstillingsteknikk og trening på fredagskvelden. Og til Linn Fordal-Thorvaldsen som sørget for grilling og gode historier.
Dagens premier fordelte seg slik:
13 excellent med ck, derav to med cert. 4 excellent, 11 very good og 5 good.

Vi vil også rette en stor takk til velvillige sponsorer, som sørger for fine premier og gaver, det være seg til deltakere, dommere eller til lotteriet. Vi så flere fornøyde smil utover dagen, og ikke bare blant de med de "vakreste" hundene.
Sponsorer var:
Troll Hundefor
Felleskjøpet Agri
regatta.no/
Lampholmen
Jaktia
Hofseth BioCare
Naturkompaniet
Dyresenteret Ålesund
Lesja og Dovre Fuglehundskole
Skeidar

Og helt til slutt vil vi selvfølgelig også takke Harry og Fjellstova Ørskogfjellet ,som lar oss komme igjen, år etter år, vår, sommer og høst for utstilling og jaktprøver 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

(flere bilder kommer etter hvert)
... Se merSe mindre

2 måneder siden
Last flere

FRA VÅR FACEBOOKSIDE

Se flere bilder av våre aktiviteter

MØRE OG ROMSDAL FUGLEHUNDKLUBB

Bli medlem

Har du fuglehund og er interessert i arrangementer og aktiviteter rundt dette? Vi ønsker nye medlemmer velkommen, ta kontakt for mer info om vårt medlemskap.

I Møre og Romsdal Fuglehundklubb ble jeg som nybegynner tatt veldig godt imot. Gjennom dressurskurset for klubbens medlemmer, fikk både jeg og hunden verdifull oppfølging av flink instruktør. Tilgangen til treningsterrenget på Ørskogfjellet er helt uunnværlig, for oss som ikke har eget terreng å slippe i her på Sunnmøre.

Elin Solberg Streitlien

Medlem Møre og Romsdal Fuglehundklubb